Daniel Ried

Daniel Reid har kallats en pionjär inom folkmusiken med sitt för genren ovanliga instrument saxofon.

Med sin stora kunskap inom svensk och nordisk traditionell musik var Daniel den första att bli antagen som saxofonist på folkmusikinstitutionen vid Kungliga Musikhögskolan, detta efter att han tidigare studerat klassisk saxofon vid Musikhögskolan Ingesund. Efter sina studier har han frilansat flitigt inom folk- & världsmusikgenren med bl.a. grupperna Daniel & Emma Reid, Golbang, Folk All-in Band, Mynta och Saxtas. Han är även flitigt anlitad inom modern scenkonst, som teatermusiker och kompositör. I Nybyggnan får Daniel tillfälle att använda sig av sin breda genrekunskap samt de olika uttryck som de tre olika saxofonerna erbjuder.

Daniel Ried

Daniel Ried

Adrian Jones

Adrian Jones är stråkmusiker och kompositör med tydlig hemvist i folkmusik.

Han jobbar med flera framstående grupper såsom Gjallarhorn, Massivet, Folk All-in Band, Bowing 9 och Nord String Quartet. De två sistnämnda är stråkensembler som också lämpar sig utmärkt för Adrians kompositioner. Hans musikaliska utveckling rör sig över flera genrer vilket tydligt avspeglar sig i hans musik. Adrian har en masterutbildning i folkmusikalisk komposition från Kungliga Musikhögskolan. Han jobbar flitigt med folkmusik i nya sammanhang och har en utvecklad kompositionsstil med folkmusiken som huvudingrediens. I Nybyggnan kombinerar han sin stora erfarenhet av att skriva för stråkensemble med en ingående kännedom om solistens musikaliska kvalitéer.


Jeanette Eriksson

Med en fot stadigt i folkmusiken och en i den klassiska musikens värld är Jeanette Eriksson en säregen och gränsöverskridande violinist, oupphörligt på jakt efter nya vägar.

Kombinationen av olika stilar ger ständigt upphov till nya projekt och samarbeten. Jeanette Eriksson turnerar i både Sverige och Europa, både som solomusiker och i konstellationer som Jean and the Mean Machine (med Beata Söderberg), Eriksson/Jacobsson (med Johannes Jacobsson), The Nordic Baroque Band samt som musiker i flertalet barockorkestrar.

Hösten 2014 släpptes Jean and the Mean machines debutalbum på Jean and Jo Music and Arts, ett bolag som drivs av Jeanette Eriksson och Johannes Jacobsson. 2007 släpptes soloalbumet Låtar på skånska med folkmusik från Skåne där Jeanette visar på den skånska folkmusikens olika ansikten.

Daniel Ried

Daniel Ried

Anna Wallgren

Är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Anna har en stor musikalisk bredd.

Hon har spelat med de flesta av landets symfoniorkestrar, såsom Kungliga Filharmoniska Orkestern och Radiosymfonikerna i Stockholm. Hon har medverkat vid en rad skivinspelningar och framträtt med många kända artister; Tommy Körberg, Jojje Wadenius, Lisa Nilsson, Joakim Berg och Anna Ternheim är några exempel. Anna är en av medlemmarna i stråkkvartetten Freja som bl.a. varit ute på kritikerrosad turné, Euforia, med Helen Sjöholm. Under flera säsonger har Anna varit anställd på Stockholms Stadsteater och medverkat i bl.a. Sommarnattens Léende, Aniara, Next to Normal, Peter Pan, Sweeney Todd. Denna säsong har Anna medverkat i musikalen Evita på Göta Lejon. Hon är också en av medlemmarna i Ensemble ISM som har ett pågående projekt "O/sanning" med nyskriven musik, turné hösten 2015.


Sergio Crisostomo

Professionell musiker sedan 1994. Han är violinist, skolad i klassisk musik men genom åren har han skapat sig en förkärlek för folkmusik och anpassar fiolen efter de olika musikstilarna.

Han erhöll Gulbenkians musik stipendium under högstadiet och gymnasiet där han studerade fiol. År 2000 var han inbjuden att representera Portugal i folkmusik läger i Bretagne i Frankrike. Sedan 1998 har han dirigerat körer, turnerat i nästan hela Europa och i Kina med olika projekt. Med Stockholm Lisboa Projekt fick han två gånger den tyska "German Record Critic's Awars", blev nominerade till Songlines Music Awards samt "årets tvärspel" på svenska Folk- och Världsmusikgala.

Daniel Ried